Big data i salut: límits i potencial
L’ús massiu de dades en biomedicina ha permès i permetrà diagnòstics més acurats, però, d’on s’obtenen i on van a parar totes aquestes dades? Com a usuaris de la sanitat, quina actitud hem de tenir a l’hora de cedir les nostres dades mèdiques? Com de rellevants són aquestes dades massives i la tecnologia que les analitza? En un món global com l’actual, què en diu el dret internacional al respecte?
- Especialistes
- Mario Prieto Blanque. Departament de Dret Penal i Criminologia, i Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals. Facultat de Dret.
- Oriol Pujol Vila. Departament de Matemàtiques i Informàtica. Facultat de Matemàtiques i Informàtica.
- Roser Sala Llonch. Departament de Biomedicina. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.
- Moderació: Marga Becerra, Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat de Barcelona (UCC+I)
- Data i hora: 16/10/2024 a les 18.30
- Lloc: Llibreria Altaïr (Gran Via de les Corts Catalanes, 616, Barcelona)
- Públic: general (aforament per a setanta persones amb inscripció prèvia)
Aquest projecte està organitzat per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB gràcies a la col·laboració de diverses facultats i instituts de recerca de la UB. Té el suport del Vicerectorat de Doctorat, Personal Investigador en Formació i Atracció de Talent i del Vicerectorat de Recerca i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Rep el cofinançament del programa de recerca i innovació Horitzó Europa de la Unió Europea, en el marc del projecte NitRecerCat2425 (101162003). Els cafès científics de la UB s’organitzen amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night).