fbpx

Basses temporànies mediterrànies, refugis de biodiversitat

Ciutat:
Xerrada online | 27/11/2020 a les 11 h. Xerrada on s’explicarà que les basses temporànies mediterrànies són sistemes aquàtics pot profunds que experimenten un cicle periòdic d’inundacions i sequera. Adreçada a estudiants d'ESO.

Xerrada on s’explicarà que les basses temporànies mediterrànies són sistemes aquàtics pot profunds que experimenten un cicle periòdic d’inundacions i sequera. La inundació està determinada principalment per la meteorologia i és determinant per a la composició florística i faunística d’aquestes basses, la qual ha adquirit estratègies per sobreviure durant el període de sequera. Moltes basses mediterrànies són destruïdes, transformades o desapareixen a causa de les activitats humanes, incloent els efectes del canvi climàtic.

Xerrada associada al projecte eurpeu PONDERFUL: Pond ecosystems for resilient future landscapes in a changing climateEstà finançat pel programa Horitzó 2020.  El projecte començarà oficialment l’1 de desembre 2020 i es comptarà amb un total de 6.993.407€ per dur-lo a terme en un període de temps de quatre anys. El Grup de Recerca en Ecologia Aquàtica de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya lidera el projecte on també participen 17 socis internacionals més d’Europa, Turquia i Uruguai.  

L’objectiu principal del projecte és utilitzar els estanys i llacs somers com a solucions basades en la natura (“Nature-Based Solutions”) que actuïn contra el canvi climàtic i que permetin la millor conservació de la diversitat, els ecosistemes i el benestar de la societat.  

Així doncs es pretén, en primer lloc, quantificar les xarxes d’estanys que poden contribuir a la mitigació i adaptació del canvi climàtic i poden proporcionar importants serveis a la societat, com és la captació de C02. En segon lloc, identificar les possibilitats, la rendibilitat i les barreres a l’hora d’implementar solucions basades en la natura. 

Organitza

GEA

Responsable

Mireia Bartrons, investigadora del Grup de Recerca Ecologia Aquàtica (GEA) de la UVic-UCC.

Públic

Estudiants d’ESO.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

 

 

 

Idioma

Català

Inscripcions

Inscripció gratuïta. Aforament virtual limitat a 500 participants.

Es durà a terme a través de l’eina Zoom i cal indicar quin dels horaris voleu assistir al taller en el formulari. Es facilitaran instruccions de connexió i enllaç a totes les persones inscrites per correu electrònic uns dies abans de la data en que es farà l’activitat.
En cas que l’activitat la vulgui fer un grup classe, el tutor haurà de fer la inscripció i connectar-se amb l’ordinador i la pantalla digital de l’aula per tal que el grup classe pugui seguir el taller a l’aula.

Data límit d’inscripció: 23/11/2020

Formulari d’inscripció

Com tenim els boscos de ribera a Catalunya? Recerca aplicada a la conservació de les vernedes

Com tenim els boscos de ribera a Catalunya? Recerca aplicada a la conservació de les vernedes

Xerrada online |

La xerrada anirà a càrrec de Jordi Camprodon i Subirachs, doctor en biologia, investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), professor i investigador del grup de recerca Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) de la UVic-UCC, que enfocarà la xerrada sobre l’estudi del decaïment del vern a la conca de l’Alt Ter en el marc del projecte Life Alnus.

27/11/2020 a les 18:30 h.

Oberta a tothom

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).