fbpx

#Arxivem la COVID19

Ciutat:
Exposició online | La UVic-UCC, com a membre del consorci català que coordina l’organització d’activitats dins la Nit de la Recerca a Catalunya, ha cregut important organitzar i divulgar, en el context i la situació que estem vivint a causa de la covid-19, aquesta exposició. En aquests moments en què més que mai la ciutadania és conscient que la recerca és fonamental i que sense ciència no hi ha futur, aquesta exposició posa la ciutadania en el punt central, ja que és a través del seu testimoni gràfic que s’ha documentat l’experiència col·lectiva que estem vivint.

La UVic-UCC, com a membre del consorci català que coordina l’organització d’activitats dins la Nit de la Recerca a Catalunya, ha cregut important organitzar i divulgar, en el context i la situació que estem vivint a causa de la covid-19, aquesta exposició. En aquests moments en què més que mai la ciutadania és conscient que la recerca és fonamental i que sense ciència no hi ha futur, aquesta exposició posa la ciutadania en el punt central, ja que és a través del seu testimoni gràfic que s’ha documentat l’experiència col·lectiva que estem vivint.

Efectivament, són els ciutadans els protagonistes proactius d’aquestes fotografies nascudes de la campanya #ArxivemlaCOVID19. De la mateixa manera que es va fer amb altres fets rellevants de
la nostra història més recent (començant pels atemptats de les Rambles de Barcelona el 17 d’agost de 2017, passant per l’1 d’octubre del mateix any sota la Campanya #Arxivemelmoment), enguany la pandèmia també ha requerit endegar una nova acció arxivística en la mateixa línia.

Ben aviat, el Servei de Gestió Documental, Arxiu i Registre (SGDAiR) de la UVic-UCC, es va adherir a la iniciativa #ArxivemlaCOVID19, promoguda per l’Associació d’Arxivers de Catalunya (AAC),
amb l’objectiu de recollir i preservar per sempre més el testimoni de com estem vivint la comunitat universitària, els vigatans i els osonencs aquesta pandèmia.

L’Arxiu ha fomentat la participació de la gent canalitzant la recollida del seu material fotogràfic a través d’un formulari web, l’ha classificat en reportatges en funció del col·lectiu que enviava la
imatge, l’ha descrit per contextualitzar-lo i ara el conserva i difon des de l’Atom, l’arxiu històric fotogràfic de la UVic-UCC.

L’exposició és tan sols un petit exemple del centenar d’imatges captades per molts i moltes de vosaltres: gràcies per fer-ho possible i per col·laborar activament en la funció social de l’arxiu,
que posa en valor, documenta i preserva els moviments socials que ens envolten. Així com la pandèmia ens toca a tots, a tots ens toca arxivar-la.

També us deixem l’exposició en pdf perquè la pogueu descarregar.

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Taller online en anglès |

27/11/2020 a les 12 h

Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible.
La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.

Adreçat a estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).