fbpx

Amb la recerca, fem ciutat!

Ciutat:

El proper dimecres 22 de setembre tindrà lloc a Manresa la xerrada “Amb la recerca, fem ciutat!. Connecta’t al campus universitari de Manresa, connecta’t a la recerca i la innovació”.

La regidoria d’Universitats de l’Ajuntament de Manresa, juntament amb les universitats de la ciutat, UManresa (UVic-UCC), UPC-UPC Manresa, la seu territorial de la UOC i la Biblioteca BCUM, aproparan la recerca i la innovació que es fa a les universitats a la ciutadania.

Manresa és una ciutat universitària amb més de 3.000 estudiants. La docència de qualitat que s’hi imparteix ha afavorit l’augment d’estudiants i   el creixement i consolidació dels grups d’investigació en els darrers anys. A més, també ha anat prenent cos un ecosistema manresà de recerca propiciat per un estil de treball col·laboratiu entre el centre tecnològic, els centres universitaris, els centres hospitalaris, les empreses i diferents institucions. Actualment el campus universitari de Manresa compta amb 28 grups de recerca que treballen en nombrosos projectes dels àmbits de la salut, la metodologia de la simulació, l’educació,  les matemàtiques i les enginyeries de mines, industrial i TIC. Els resultats d’aquests projectes tenen un clar impacte en l’increment de la qualitat de vida de la ciutadania i en la millora de la competitivitat de les empreses del territori.

L’acte de la Nit Europea de la Recerca a Manresa tindrà lloc el dimecres 22 de setembre, a les 19 h, al pati de l’antic Escorxador (plaça Bages), i serà presentat per la periodista de TV3, Núria Bacardit.

Durant l’acte es presentarà l’informe de l’estat de la recerca de Manresa 2020, a càrrec de Montserrat Méndez representant de l’Observatori de la Recerca de la Catalunya Central, tot seguit Xavier Gironès, director de Recerca i Innovació de la UManresa, explicarà l’impacte directe en la ciutadania del desenvolupament de l’Agenda Compartida del Bages, centrada en els reptes generats per la dependència i la cronicitat. Més tard, serà el torn  de Miryam Navarro, investigadora del Projecte Europeu C4S (Communities for Sciences) liderat per la UManresa (UVic-UCC), que té com a objectiu fer més inclusiva l’educació científica a la nostra societat, tenint en compte els membres de diferents comunitats amb risc de vulnerabilitat a l’hora d’apropar la ciència als infants.

A continuació, el doctor Xavier Gamisans, coordinador del Centre Específic de Recerca «Smart Sustainable Resources SSR» d’UPC Manresa, reflexionarà sobre què s’entén per «fer recerca». Més tard, el doctor David Parcerisa exposarà alguns dels projectes de recerca de l’SSR, que persegueixen fer més sostenible l’activitat extractiva i farà èmfasi en la seva importància per a la sostenibilitat de la humanitat.

Finalment, Pol Batlle alumne de UPC Manresa presentarà la cervesa que va elaborar juntament amb altres companys i companyes i que va ser guanyadora del concurs «Moritz University».

L’esdeveniment també servirà per donar el tret de sortida a una campanya de mupis que s’iniciarà a l’octubre per donar a conèixer a la ciutadania alguns projectes de recerca en els quals treballen actualment les universitats de la ciutat.

Més informació i inscripcions

  • Públic destinatari de l’activitat: obert a la ciutadania.
  • Dia: dimecres 22 de setembre.
  • Lloc: Pati de l’escorxador. Av. de Joncadella,2, 08242 Manresa.
  • Horari: de 19.00 a 20.15 hores.
  • Inscripcions: cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Places limitades.
  • Format de l’activitat: presencial.

Organitzen

 

 

 

 

 

 

 

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Barcelona | 23/09/2021 | Edifici Històric de la UB | Tornen els cafès científics a la Universitat de Barcelona!
Amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).