Adapta’t: la nostra història evolutiva llegida en el genoma

Ciutat:
Barcelona | 27/11/2020, de 10h a 14h | Departament de Genètica i de Microbiologia (UAB) | Taller per descobrir la història evolutiva de la nostra espècie conservada en els nostres genomes

Adapta’t: la nostra història evolutiva llegida en el genoma           

Sabies que els nostres genomes actuals conserven informació sobre la història evolutiva de la nostra espècie? Per exemple, poden revelar-nos com diferents poblacions humanes s’han adaptat a grans canvis culturals, com la transició de les poblacions caçadores-recol·lectores als assentaments agrícoles del neolític; o com s’ho fan algunes poblacions per sobreviure en ambients extrems, com els inuit a les gèlides tundres àrtiques.

Et convidem a navegar pels nostres genomes i a descobrir-ho per tu mateix, tot participant en sis activitats interactives conduïdes per alumnat dels darrers cursos del grau de Genètica.

Visita la nostra exposició i endinsa’t en els secrets del passat que s’amaguen en els nostres genomes. Informa-te’n a http://adaptat.uab.cat/.       

Adapta’t és una experiència d’aprenentatge i servei al grau en Genètica de la UAB, de manera que l’activitat serà conduïda per alumnes de tercer o quart curs d’aquest grau i supervisada per professorat de la UAB (Sònia Casillas, Gemma Armengol, Raquel Egea, Alicia Roque, Marta Coronado i Ruth Gómez).

El taller està sobretot dirigit a estudiants de secundària, tot i que també seria adequat per al públic en general.

Es pot realitzar l’activitat a la UAB en diferents franges al llarg del matí, per a diferents grups d’alumnes que s’hagin inscrit a l’activitat prèviament, o bé a qualsevol localitat del Vallès Occidental per a realitzar-la en algun institut de secundària, per exemple. 

Coordinació: Sònia Casillas, Gemma Armengol, Raquel Egea, Alicia Roque, Marta Coronado i Ruth Gómez

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de: