fbpx

Activitats educatives online del Museu del Ter i del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis

Ciutat:
Recursos didàctics online | En el marc de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya us volem recomanar aquestes activitats. El Museu del Ter, ubicat a l’antiga filatura de can Sanglas, a Manlleu, ha preparat per a professorat i els seus alumnes propostes que es poden fer des de casa per treballar els continguts d’algunes de les seves visites, tallers o sortides.

En el marc de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya us volem recomanar aquestes activitats. El Museu del Ter, ubicat a l’antiga filatura de can Sanglas, a Manlleu, ha preparat per a professorat i els seus alumnes propostes que es poden fer des de casa per treballar els continguts d’algunes de les seves visites, tallers o sortides.

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la UVic-UCC, ubicat al Museu del Ter, col·labora en l’organització de tres d’aquestes propostes. El CERM es dedica a la recerca, la difusió i la conservació de rius i altres ambients aquàtics continentals i és l’àrea ambiental del Museu del Ter.

Les quatre activitats que proposen són:

“Sortida de peus al riu + investiguem l’estat de salut del riu”

En el quadern de l’alumne es proposen una sèrie d’exercicis i activitats complementàries als tallers d’educació ambiental del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu, i al quadern del mestre es pot trobar la informació per a poder resoldre els exercicis i ampliar la informació sobre la biodiversitat i l’ecologia fluvial.

“Observació d’ocells”

Des de l’observatori d’ocells de les riberes del Ter, situat al riu Ter a les Masies de Voltregà, s’hi pot observar una de les colònies d’ocells ardeids nidificants més importants de Catalunya. Amb aquesta activitat des de casa podreu conèixer quins ocells fan niu en aquesta colònia, a quines èpoques de l’any els podem veure i quines migracions fan. També podreu gaudir dels sons dels espais fluvials i reproduir els cants dels ocells.

“Els habitants del riu”

Amb aquesta activitat els alumnes treballaran la definició de riu i les seves parts, els elements característics de la conca del riu Ter, la biodiversitat fluvial, els problemes que pateix el riu i les seves solucions i finalment el circuit urbà de l’aigua.

“Tecnologia hidràulica: la força de l’aigua”

Amb aquesta activitat els alumnes comprendran  la  importància  dels  recursos  hidràulics  i  el  seu  aprofitament  al  llarg  de  la  història, coneixeran els ginys hidràulics i les seves funcionalitats, i entendran el funcionament de les turbines i les seves aplicacions.


Al Museu del Ter estaran molt contents si aquestes propostes us són d’utilitat i també si decidiu compartir-les amb ells, fent-los qualsevol tipus de retorn.
Si creieu que us poden ser d’utilitat, encara que sigui a distància, no dubteu en posar-vos en contacte amb ells a través de correu electrònic o de les xarxes socials.

Llistat de totes les activitats educatives per fer a casa organitzades pel Museu del Ter:

Com tenim els boscos de ribera a Catalunya? Recerca aplicada a la conservació de les vernedes

Com tenim els boscos de ribera a Catalunya? Recerca aplicada a la conservació de les vernedes

Xerrada online |

La xerrada anirà a càrrec de Jordi Camprodon i Subirachs, doctor en biologia, investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), professor i investigador del grup de recerca Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) de la UVic-UCC, que enfocarà la xerrada sobre l’estudi del decaïment del vern a la conca de l’Alt Ter en el marc del projecte Life Alnus.

27/11/2020 a les 18:30 h.

Oberta a tothom

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).