fbpx

Compostatge comunitari

Ciutat:

Des del Centre Tecnològic BETA es durà a terme per alumnes d’una escola de primària, el divendres 24 al matí, un workshop de compostatge comunitari a l’Àrea d’aportació de residus municipals de Les Masies de Roda. El workshop tindrà tres parts: una primera part explicativa a l’escola sobre què és la matèria orgànica, com compostem la matèria orgànica generada a casa i què és el compost. En una segona part  faran una aplicació de compost a l’hort de l’escola i sembraran algunes llavors. I, per últim, aniran amb els alumnes de l’escola als compostadors de Les Masies de Roda i allà podran veure com es composta la matèria orgànica que aporten els veïns del municipi.

De les 12 a les 13 hores estarà oberta l’àrea d’aportació de Les Masies de Roda per a que qui vulgui passi a veure el sistema de compostatge comunitari i se’n porti compost a casa.

Aquest taller forma part de les accions de divulgació del projecte Europeu DECOST.  En el marc d’aquest projecte s’ha implementat un nou sistema de gestió de la matèria orgànica, el compostatge comunitari, al municipi de Les Masies de Roda. Aquest sistema permet gestionar in-situ el 100% de la matèria orgànica generada al municipi i obtenir un compost d’alta qualitat pels veïns. El taller tractarà de mostrar in-vivo el sistema de compostatge, la matèria orgànica tractada, el compost obtingut i la seva aplicació. Això permetrà poder transmetre de manera molt clara i visual com s’aconsegueix tancar el cicle de la matèria orgànica.

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Residus i microplàstics (Cafès científics de la UB)

Barcelona | 23/09/2021 | Edifici Històric de la UB | Tornen els cafès científics a la Universitat de Barcelona!
Amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), experts i expertes de diferents àmbits compartiran amb el públic els seus coneixements.

read more

Coordinen:

Amb el suport de:

Amb el finançament de:

european commission
Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

This project receives funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programs under the project EuNightCat (954506).